ARTIST TATUATOR TESU IOAN

Am fost atras de aceasta arta de mic copil. mai tot timpul cu tot felul de creioane si vopseluri incercam sa imi creez aceasta forma de arta pe piele. Trecand anii am ajuns la o varsta in care chiar imi doream sa incep sa imi marchez o perioda, un inceput in viata… ca drept intamplare pe la varsta de 16-17 ani pe cand eram inca in liceu am incercat sa gasesc pe cineva sa imi faca un tatuaj, poate ca si din punct de vedere financiar sau lipsa unui salon in oras ceva imi spunea ca ar trebui sa ma interesez mai mult despre aceasta forma de arta.
Da… intradevar in acel moment deja incepea sa fie tot mai mediatizat tatuajul, aparuse cateva emisiuni care unii tatuatori vorbeau despre cum si ceea ce fac.
La un moment dat din dorinta si pasiune am decis studiez mai amplu, tehnici si procesul de tatuare, am pornit credca de la o tehnica banala un simplu ac de de cusut fiert si un pigment de la o pasta de pix auzind de pe la coltul blocului de prin mici anturaje.
Eram atat de entuziasmat ca am aflat ca am cu ce, fara sa ma gandesc ca un copil care a ajuns intr-un magazin de jucarii.
Ideea, modelul l-am luat ca de pe primul raft cum s-ar spune ceea ce vazusem in momentul acela pe geamul balconului era crucea de pe turla unei biserici din fata blocului. Finalul neasteptat dar surprinzator pentru constiinta mea.
Deja incepusem sa imi dau seama ca e ceva mult mai captivant si palpitant sa te tatuezi am inceput sa zic sa evoluez de la inventii de masini de tatuat la un hobby care devenea o realitate in felul meu de a fi, incepeam sa imi dau seama ca pot dar trebuie sa studiez fiecare parte, fiecare tehnica care o vedeam sau o auzeam era ceva care imi punea in miscare toate simturile, care imi dadea o satisfactie a mintii si deciziilor mele interioare.Am investit timp, rabdare, motivatie si satisfactie.
Trecerea timpului si a exersarii de pe propria piele pe prieteni si amici, hobby-ul meu deja devenea o ocupatie, de la a face tatuaje acasa sau pe la cunostinte carand echipamentul dupa mine , motivat si din punct de vedere financiar din mica atentie a doritorilor, am decis dupa o buna parte timp stand acasa la parinti sa ma mut din nou in orasul unde mi-am terminat studiile.
Aici am avut o cumpana in viata de la progresa spre profesionalism sau sa practic aceasta arta doar ca pe un hobby, timpul scurt si mintea ocupata tot cu dragostea pentru aceasta pasiune, nu mi-a mai dat voie sa ma gandesc la altceva si am ramas intr-un univers captivant plin de culoare si arta.
Sunt multe de spus dar prefer sa raman vesnic recunoscator celor care m-au sustinut, familiei si putinii prieteni, care au vazut dorinta si modul meu de expirimare, care m-au inteles si au inteles totodata aceasta arta.
In 2017 am reusit sa deschid un salon autorizat si conform normelor europene.
Tatuajul? pentru unii un moft, pentru alţii o formă de ieşire din anonimat sau una de exprimare. Dar ceea ce este la fel de interesant ca şi tatuajul este povestea care se află în spatele semnificaţiei lui.
Cred că e o problemă falsă în privința păstrării corpului intact, pentru că oricum corpul e trecător.E o mentalitate tradiționalistă în care eu nu cred.
Tatuajul este o artă, o creatie, o formă de exprimare a lumii interioare. Asa cum fiecare decizie vine din interior, efectuarea unui tatuaj derivă si ea din stări interioare, întâmplări pe care le dorim marcate vesnic pe propriul corp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *